top of page
  • Writer's pictureMarja Tuulia Lehtinen

ETEERISIÄ ÖLJYJÄ TURVOTUKSEEN & PUHDISTAVA YRTTINEN VESIMELONIMEHU

Päivitetty: 6. elok. 2022

Viilennystä kuumuuteen & apua turvotukseen

Vesimeloni on oiva apu kuumuutta vastaan

Lue tarkemmin vesimelonin terapeuttisista vaikutuksista täältä ja kokeile alla olevaa reseptiä.Lue myös miten voit käyttää eteerisiä öljyjä helpottamaan jalkojen turvotusta.


YRTTINEN VESIMELONIMEHU

n. 7 dl vesimelonia kuorineen (luomua -muuten älä käytä kuoria)

2 ½ dl tuoreita mansikoita

Kourallinen mintun lehtiä

Kourallinen basilikan lehtiä


Laita raaka-aineet mehupuristimen läpi ja nauti kylmänä.

Huom!Tämän mehun valmistaminen ei onnistu mehulingolla valitettavasti. Voit toki laittaa vesimelonin mehulingon läpi ja sekoittaa blenderissä muut raaka-aineet mehun kanssa, jonka jälkeen voit siivilöidä sen tai juoda sellaisenaan.


ps. vesimelonit kannattaa olla kylmässä ennen kuin valmistat mehun.


Lue basilikan terveysvaikutuksista täältä ja kokeile myös pestoreseptiä.


KÄRSITKÖ JALKOJEN TURVOTUKSESTA?Eteerisistä öljyistä voi olla apua sinulle, sillä ne poistavat nesteitä ja tukevat lymfakiertoa


Jos epäilet, että turvotus johtuu jostain sairaudesta, kannattaa tietenkin sulkea pois esim. sydämen vajaatoiminta jne.


Itse kärsin Italiassa asuessani kesäisin jatkuvasta jalkojen ja nilkkojen turvotuksesta. Valitettavasti silloin vielä en osannut hoitaa itseäni eteerisillä öljyillä.


ETEERISET ÖLJYT: SITRUSÖLJYT - varovaisuutta auringon kanssa

Monet sitrusöljyt ovat puhdistavia ja tukevat maksan toimintaa sekä poistavat nesteitä, mutta kesällä niitä ei ole suositeltaa käyttää iholle, jos otat aurinkoa, sillä ne herkistävät ihon auringonvalolle. Iho voi palaa.


Greippi (Citrus paradisi) ja sitruuna (Citrus limon) ovat oiva apu turvotukseen, jos et altista itseäsi (osaa, jolle olet sivellyt öljyä) auringolle. Jos käytät näitä öljyjä ihollasi, kannattaa käyttää peittäviä vaatteita. Varoaika 12-24h.


Nesteitä poistava ja turvotusta laskeva kataja (Juniperus communis), ehkäisee myös reumaattisia oireita ja on anti-inflammatorinen. Vältä katajan käyttöä, jos sinulla on munuaisongelmia.


Pelargonia (Pelargonium x asperum) on vaikutukseltaan diureettinen ja tukee imunestekiertoa. Se tasapainottaa myös hormoneita ja tukee maksan sekä haiman toimintaa. Vältä pelargonian käyttöä, jos sinulla on diabeteslääkitys.


Sypressi (Cupressus sempervirens) vilkastuttaa imuneste- ja laskimoverenkiertoa ja on myös erinomainen suonikohjujen hoitoon sitruunan lisäksi.


Käytä öljyjä laimennettuna pohjaöljyyn kuten kookosöljy tai seesamöljy. Kookosöljy on viilentävä vaikutukseltaan. Seesamöljyllä on lämmittävä vaikutus, mutta se on erinomainen kuivalle iholle.


Kokeile esim. yhdistää pelargoniaa ja sypressiä. Pari tippaa per hoitokerta on riittävä määrä esim. 2 tippaa kumpaakin öljyä laimennettuna kookosöljyyn. Sivele jalkojen alueelle 1-2 kertaa päivässä.


Diureettisia öljyjä ei tule käyttää jatkuvasti. Jos käytät diureettisia lääkkeitä, älä käytä näitä öljyjä. Kannattaa muutenkin vaihtaa öljyjä parin viikon välein eikä käytää koko ajan samoja eteerisiä öljyjä, jotta et herkisty niille.


Kokeile myös viilentävää jalkakylpyä


Laita vatiin tai ämpäriin jääkylmää vettä ja lisää veteen kermaan laimennettua piparminttuöljyä (Mentha x piperita) 2-3 tippaa. Muista, että eteeriset öljyt eivät ole vesiliukoisia. Jos kärsit korkeasta verenpaineesta, älä käytä jatkuvasti piparminttua!


Myös vaihtosuihkut - kuuma/kylmä voivat auttaa.


ETEERISET ÖLJYT - LAADUN MERKITYSEteeristen öljyjen käytössä on erittäin tärkeää käyttää puhtaita, aitoja eteerisiä öljyjä, sillä kaikki mitä laitat ihollesi, imeytyy elimistöösi. Eteeriset öljyt ovat kovasti "muodissa" nyt ja valitettavasti moni firma myy niitä. Monet markkinoilla olevista öljyistä ovat väärennettyjä. Sinne on voitu lisätä erilaisia haitallisia kemikaaleja tai öljyt on voitu laimentaa muilla halvemmilla eteerisillä öljyillä. Olethan tarkkana, sillä ei kannata kuormittaa elimistöä haitallisilla kemikaaleilla. Et myöskään saa toivottuja tuloksia silloin. Osta öljyt aina eteerisiin öljyihin erikoistuneista firmoista, jotka ovat tunnettuja ja arvostettuja.


Hämmästyttävää mielestäni on, että jotkut markkinoivat AITOA RUUSU ETEERISTÄ ÖLJYÄ ja hinta on €10 euroa iso pullo.....Silloin pitäisi hälyytyskellot soida ja lujaa! Ruusu on yksi arvokkaimmista eteerisistä öljyistä ja se maksaa ja paljon. Näin tämän mainoksen vähän aikaa sitten yhdessä facebook ryhmässä ja ihmiset tilasivat sitä... Mitähän kemikaaleja ja synteettisiä tuoksuja sieltä löytyykään... Ruusu on yksi eniten väärennettyjä öljyjä markkinoilla.


Olen itsekin ollut joskus huijattavissa, koska en ollut vielä silloin koulutettu dipl.aromaterapeutti ja tiesin tosi vähän eteerisistä öljyistä. Itse tutustuin eteerisiin öljyihin ensimmäistä kertaa Roomassa asuessani ja halusin ostaa NEROLIA, joka on edelleen yksi suosikeistani. Se tuoksuu taivaalliselle ja vie mennessää kaikki stressit ja murheet sekä kaupan päälle poistaa rypyt :) Ystäväni, joka oli opiskellut aromaterapiaa, neuvoi minua menemään erikoisliikkeeseen Via del corsolla, josta olisin löytänyt tätä upeaa öljyä, mutta kauhistuin hintaa ja päätin olla ostamatta sen. Ovelana ajattelin, että saan sitä varmaan työpaikkani vieressä olevasta apteekista. Olin tosi ylpeä itsestäni, että sain tosi tosi halvalla moninkertaisen määrän Neroli eteeristä öljyä (10ml). Vasta myöhemmin tajusin, että eihän se mitenkään voinut olla aitoa Nerolia, koska sen hinta liikkuu aivan eri sfääreissä kuin muiden sitrusöljyjen hinnat. Hoh hoi! Älä siis kuvittele saavasi aitoja laatuöljyjä pilkkahintaan. Onneksi nenäni haistaa nykyään laadun ja aitouden aika tarkasti.


Itse käytän enimmäkseen doTerran eteerisiä öljyjä tällä hetkellä. Ne ovat huippulaatuisia ja tutkittuja. Jos en löydä jotain öljyä täältä, tilaan ne suoraan Ranskasta tuottajalta.


Jos haluat tilata doTerran öljyjä, voit tilata niitä täältä tai ottaa yhteyttä minuun niin autan mielelläni sinua.


© Marja Tuulia LehtinenViimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page