top of page
  • Writer's pictureMarja Tuulia Lehtinen

LOKAKUUN RINTOJEN TERVEYSVINKIT - BOOSTAA IMMUNITEETTIASI


Jokainen solu kehossasi koostuu ruoasta mitä nautit päivittäin. Tee järkeviä valintoja, jotka tukevat sinun terveyttäsi ja hyvinvointiasi.


Käytä runsaasti erilaisia tuoreita kasviksia, marjoja, hedelmiä, siemeniä, pähkinöitä, linssejä, papuja (tai riistaa/kalaa), erilaisia yrttejä ja mausteita ruokavaliossasi.


Vältä sokeria, valkojauhotuotteita, säilykeruokaa, valmisruokaa, huonolaatuisia teollisia öljyjä, karkkia, pullaa, alkoholia jne. jotka heikentävät immuunijärjestelmän toimintaa. Erityisen tärkeää tämä on sinulle, joka olet sairastanut syövän tai käyt syöpähoidoissa.


LISÄÄ SATEENKAAREN VÄREJÄ LAUTASELLESI PÄIVITTÄIN

Käytä PUNAISTA (esim. paprikat), ORANSSIA (esim. porkkanat, kurkuma), KELTAISTA (esim. sitruuna), VIHREÄÄ (esim. lehtikaali, parsakaali), SINISTÄ/VIOLETTIA (esim. marjat) RUSKEAA (esim. sokeroimaton raakasuklaa), VALKOINEN (esim. kukkakaali).


KÄYTÄ ERITYISESTI NÄITÄ:

  • Tuore inkivääri: hyvä esim. mehuissa ja keitoissa

  • Tuore kurkuma: hyvä mehuissa ja erityisesti kuivattuna keitoissa

  • Sipuli ja valkosipuli: valkosipulia kannattaa käyttää 2 kynttä /pääateriat ja sitä voi lisätä myös mehuihin. Sipulia voi käyttää tuoreena myös salaateissa.

  • Tuoreet tai kuivatut yritit kuten organo ja timjami: esim. teenä tai salaatissa, keitoissa jne.

  • Yrtti ja mauste teet: Yogi Tea Classic Chai, vihreä tee, Tulsi (pyhä basilika tee), sitruunamelissa, pakurikääpätee ja muut lääkinnälliset sienet uutteena/teenä

  • Jodi: esim. Dulse merilevästä

PIDÄ HUOLTA SUOLISTOSI MIKROBISTOSTA

Suurin osa immuniteetistä asuu suolistossasi. Lisää ruokavalioosi esim. hapankaalia, kimchiä, kefiiriä (vesi, kookos) jne. Jos et ole tottunut käyttämään näitä ruokavaliossasi, aloita pienellä annostuksella ja lisää vähitellen.75 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Комментарии


bottom of page