ITSE VALMISTETTU LUOMU-SOIJAJOGURTTI (BHK)

Päivitetty: 8. syysk. 2021


En tiedä sinusta, mutta itse en pidä kaupan valmiista soijajogurteista laisinkaan. Ensinnäkin en halua niihin mitään makeutusaineita, koska itse voi lisätä mitä haluaa kuten esim. luomu-hunajaa jne. Muista aina, kun ostat soijaa niin varmista, että se todellakin on sertifikoitua luomu-soijaa! Erittäin tärkeää!


Aloita jogurtin kokeilu ensin pienemmällä määrällä eli 1 litra. Muista hygienia ja muista pitää jogurtti lämpimässä, mutta ei kuumassa paikassa. Olen huomannut, että Pirkan luomu-soijamaito maistuu parhammalta ja jogurtin teko onnistuu melkein aina. Itse käytän Klaire Labsin TherBiotic Complete valmistetta, koska olen todennut, että se toimii hyvin ja sisältää monipuolisesti erilaisia mikrobeja.


Luomu-soijajogurtti resepti (Marja Tuulia Lehtinen)

1-2 litraa valmista jogurttia ​1-2 litraa Pirkka luomu-soijamaitoa (ei lisättyä sokeria) 1/2 – 1tl probioottijauhetta (esim. TherBiotic Complete jauhe tai vastaavaa) (1tl luomu-hunajaa probiooteille ravinnoksi – ei välttämätön) Voit lisätä ensimmäiseen satsiin lehmänmaidosta valmistettua luomu-jogurttia pari ruokalusikkaa startteriksi, jos pystyt käyttämään maitotaloustuotteita, jolloin soijajogurtin rakenteesta tulee kiinteämpi. Itse henkilökohtaisesti en käytä maitotaloustuotteita ja jogurtti onnistuu hyvin ilman sitä. Peitetään villamyssyn alle ja laitetaan lämpimään paikkaan n. 2-3vrk. Nostetaan jääkaappiin. Kun aloitat uuden satsin, lisää hapatetta joukkoon muutama ruokalusikka sekä probioottivalmistetta. Muista hygienia! Nautitaan pieni määrä aamulla tyhjään mahaan ja illalla ennen nukkumaan menoa. Tekee todella terää suoliston bakteerikannalle sekä limakalvoille.


Mausta soijajogurtti hedelmillä ja marjoilla

Kokeile maustaa itse valmistettu jogurtti esim.:

  • granaattiomenansiemenillä

  • erilaisilla marjoilla kuten mansikka, mustikka, vadelma jne.

  • banaanilla

  • mangolla tai ananaksella

  • lisää myös kuitua sekaan esim. pellavarouhetta tai yön yli liotettuja chiansiemeniä

Näin suolistosi pöpöt saavat hyviä mikrobeja ja kuituja. Immuniteetistasi n. 70-80 % asuu suolistossasi.
129 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki